Πόσες θερμίδες έχει ένα πορτοκάλι;

1 ΛΕΠΤΑ

Πόσες θερμίδες έχει ένα πορτοκάλι;

Ένα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι περιέχει περίπου 60-80 θερμίδες. Ο ακριβής αριθμός των θερμίδων σε ένα πορτοκάλι μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το μέγεθος του φρούτου.

Τα πορτοκάλια είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, καθιστώντας τα μια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και την υγεία του δέρματος και των ιστών. Επιπλέον, τα πορτοκάλια είναι χαμηλά σε λιπαρά και νάτριο και δεν περιέχουν χοληστερόλη, καθιστώντας τα μια υγιεινή επιλογή σνακ.

Ο χυμός πορτοκαλιού έχει περισσότερες θερμίδες από ένα πορτοκάλι;

Ναι, ο χυμός πορτοκαλιού συνήθως έχει περισσότερες θερμίδες από ένα ολόκληρο πορτοκάλι επειδή είναι πιο συμπυκνωμένος και συχνά περιέχει πρόσθετα σάκχαρα. Ένα φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού, που ισοδυναμεί με περίπου δύο μεσαίου μεγέθους πορτοκάλια, έχει περίπου 120-140 θερμίδες, ανάλογα με τη μάρκα και τον συγκεκριμένο τύπο χυμού. Συγκριτικά, δύο μεσαίου μεγέθους πορτοκάλια περιέχουν περίπου 120-160 θερμίδες, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να περιέχει περισσότερες θερμίδες από ένα ολόκληρο πορτοκάλι, μπορεί επίσης να είναι μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων.

Ωστόσο, γενικά συνιστάται να καταναλώνετε ολόκληρα φρούτα και όχι χυμούς όποτε είναι δυνατόν, καθώς τα ολόκληρα φρούτα περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της πέψης και να προάγουν τα αισθήματα πληρότητας και κορεσμού.

Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε ολόκληρα φρούτα μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απορρόφησης των σακχάρων, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή απότομης αύξησης και πτώσης του σακχάρου στο αίμα.

Δείτε στον επόμενο σύνδεσμο του peptiko.gr ποιος είναι ο δείκτης μάζας σώματος ανάλογα με το ύψος και το βάρος σας. Σύνδεσμος εδώ.

Υπολογίστε στον επόμενο σύνδεσμο του peptiko.gr πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά μέσω της τροφής. Σύνδεσμος εδώ.

Δείτε στο άρθρο του peptiko.gr Tips για υγιεινό πρωινό

Τελευταία ενημέρωση: 26 Απριλίου 2023, 22:00

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, Θεσσαλονίκη

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία

Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού