Πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο;

1 ΛΕΠΤΑ

Το μελομακάρονο είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό γλυκό που το απολαμβάνουμε συνήθως κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παρόλο που είναι λαχταριστό, το μελομακάρονο μπορεί να περιέχει αρκετές θερμίδες. Αν και το μελομακάρονο είναι ένα νόστιμο γλυκό που αξίζει να απολαύσουμε κατά τη διάρκεια των εορτών, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την περιεκτικότητά του σε θερμίδες, ειδικά στις περιπτώσεις που μπορεί να περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και βούτυρο.

Πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο;

Ένα μεσαίο μελομακάρονο (περίπου 20 γραμμάρια) έχει περίπου 80-100 θερμίδες. Ο αριθμός των θερμίδων ενός μελομακάρονου μπορεί να είναι λίγο υψηλότερος ή χαμηλότερος, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην εκάστοτε συνταγή.

Τα παραδοσιακά μελομακάρονα περιέχουν συνήθως περισσότερη ζάχαρη και λιπαρά, και ως εκ τούτου μπορεί να έχουν περισσότερες θερμίδες από πιο υγιεινές εκδοχές του μελομακάρονου.

Πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο με σοκολάτα;

Ένα μεσαίο μελομακάρονο με σοκολάτα (περίπου 20 γραμμάρια) έχει περίπου 100-120 θερμίδες. Προσθέτοντας σοκολάτα στο μελομακάρονο αυξάνεται η περιεκτικότητα σε θερμίδες, σε ζάχαρη και λιπαρά. Τα μελομακάρονα με σοκολάτα συνήθως έχουν περισσότερες θερμίδες από τα σκέτα μελομακάρονα.

Δείτε στον επόμενο σύνδεσμο του peptiko.gr ποιος είναι ο δείκτης μάζας σώματος ανάλογα με το ύψος και το βάρος σας. Σύνδεσμος εδώ.

Υπολογίστε στον επόμενο σύνδεσμο του peptiko.gr πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά μέσω της τροφής. Σύνδεσμος εδώ.

Δείτε στο άρθρο του peptiko.gr Tips για υγιεινό πρωινό

Τελευταία ενημέρωση: 28 Απριλίου 2023, 08:44

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, Θεσσαλονίκη

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία

Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού