Πόσες θερμίδες έχει το καρπούζι;

1 ΛΕΠΤΑ

Το καρπούζι είναι ένα νόστιμο και δροσιστικό φρούτο που απολαμβάνουν πολλοί κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Το καρπούζι δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός τρόπος ενυδάτωσης, αλλά είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες, καθιστώντας το μια υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος. Είτε ψάχνετε για ένα υγιεινό σνακ είτε για μια δροσιστική λιχουδιά, το καρπούζι είναι ένα φρούτο που δεν θα θέλετε να χάσετε. Ας δούμε λοιπόν πόσες θερμίδες έχει το καρπούζι!

Πόσες θερμίδες έχει το καρπούζι;

Ένα φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κύβους (περίπου 152 γραμμάρια) έχει περίπου 46 θερμίδες. Οι θερμίδες που έχει μια φέτα καρπούζι μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος της φέτας. Κατά μέσο όρο, μια φέτα καρπούζι που έχει πάχος 2,5 εκατοστά και έχει διάμετρο περίπου 25 εκατοστά έχει περίπου 86 θερμίδες. Ωστόσο, να έχετε υπόψη αυτό είναι απλώς μια εκτίμηση και ο πραγματικός αριθμός θερμίδων μπορεί να διαφέρει ελαφρώς.

Οι περισσότερες θερμίδες στο καρπούζι προέρχονται από υδατάνθρακες, με μικρή ποσότητα πρωτεΐνης και σχεδόν καθόλου λίπος. Επιπλέον, το καρπούζι είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και C, καθώς και καλίου.

Δείτε στον επόμενο σύνδεσμο του peptiko.gr ποιος είναι ο δείκτης μάζας σώματος ανάλογα με το ύψος και το βάρος σας. Σύνδεσμος εδώ.

Υπολογίστε στον επόμενο σύνδεσμο του peptiko.gr πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά μέσω της τροφής. Σύνδεσμος εδώ.

Δείτε στο άρθρο του peptiko.gr Tips για υγιεινό πρωινό

Τελευταία ενημέρωση: 28 Απριλίου 2023, 19:29

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, Θεσσαλονίκη

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία

Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού