Πόσες θερμίδες έχουν τα ποπ κορν;

1 ΛΕΠΤΑ

Πόσες θερμίδες έχουν τα ποπ κορν;

Η περιεκτικότητα σε θερμίδες του ποπ κορν μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη μέθοδο παρασκευής του και τυχόν πρόσθετα συστατικά όπως βούτυρο ή λάδι. Ακολουθούν ορισμένες γενικές πληροφορίες:

  • Ποπ κορν στον αέρα: Αυτή είναι η πιο υγιεινή επιλογή, που περιέχει περίπου 30-35 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Το ποπ κορν στον αέρα δεν χρησιμοποιεί καθόλου λάδι, καθιστώντας το ένα σνακ με λίγες θερμίδες.
  • Ποπ κορν στο λάδι: Το ποπ κορν ψημένο σε λάδι περιέχει περισσότερες θερμίδες, συνήθως περίπου 55-60 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από τον τύπο και την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείται.
  • Ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων: Η περιεκτικότητα σε θερμίδες του ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να ποικίλλει ευρέως, από περίπου 35-40 θερμίδες ανά φλιτζάνι για ελαφριές ή χαμηλές σε λιπαρά συνταγές έως 60-80 θερμίδες ανά φλιτζάνι ή περισσότερες για τις πλήρεις συνταγές με πολλά λιπαρά.
  • Ποπ κορν στο βούτυρο: Η προσθήκη βουτύρου αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων. Ένα φλιτζάνι ποπ κορν σε βούτυρο μπορεί να έχει 80-120 θερμίδες ή περισσότερες, ανάλογα με την ποσότητα βουτύρου που χρησιμοποιείται.

Θυμηθείτε, αυτές είναι κατά προσέγγιση τιμές και η πραγματική περιεκτικότητα σε θερμίδες μπορεί να διαφέρει. Να ελέγχετε πάντα τη διατροφική ετικέτα για συγκεκριμένες μάρκες και τύπους ποπ κορν.

Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιανουαρίου 2024, 09:12

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, Θεσσαλονίκη

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία

Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού