Τα γιουβαρλάκια είναι δημοφιλές έδεσμα της ελληνικής και κυπριακής κουζίνας με τουρκικές επιρροές. Τα γιουβαρλάκια παρασκευάζονται σε μορφή κεφτέ (στρόγγυλα) με κιμά, ρύζι ή πλιγούρι, κρεμμύδι, μαϊντανό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνονται με αυγολέμονο το οποίο προκαλεί πήξη των ζωμών του κρέατος και προσδίδει την χαρακτηριστική όξινη γεύση.
Πόσες θερμίδες έχουν τα γιουβαρλάκια;
Τα γιουβαρλάκια έχουν περίπου 120 θερμίδες /100 γρ. Μία μερίδα γιουβαρλάκια αυγολέμονο 400 γρ. έχει 480 θερμίδες. Τα γιουβαρλάκια είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων και βιταμινών.
Τα γιουβαρλάκια είναι μία πολύ καλή επιλογή για όσους αθλούνται και για όσους χρειάζεται να αποκαταστήσουν την μυϊκή τους μάζα και μπορούν να καταναλώνονται στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής. Ως συνοδευτικό, θα μπορούσατε να φάτε σαλάτα με βραστό μπρόκολο ή χόρτα βραστά με ελαιόλαδο και λεμόνι.