Έχει γλουτένη το τυρί;

0 ΛΕΠΤΑ

Έχει γλουτένη το τυρί;

Το τυρί, στην καθαρή του μορφή, είναι φυσικά χωρίς γλουτένη. Το τυρί παρασκευάζεται από γάλα και ένζυμα ή καλλιέργειες, που δεν περιέχουν γλουτένη. Ωστόσο, μπορεί να συμβεί διασταυρούμενη μόλυνση σε εγκαταστάσεις όπου το τυρί μεταποιείται ή συσκευάζεται, επομένως είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί κατά την αγορά τυροκομικών προϊόντων, ιδιαίτερα προσυσκευασμένων ή αρωματισμένων τυριών.

Ο κίνδυνος διασταυρούμενης μόλυνσης με γλουτένη είναι γενικά χαμηλός, αλλά εάν έχετε κοιλιοκάκη ή σοβαρή ευαισθησία στη γλουτένη, είναι καλή πρακτική να ελέγχετε τις ετικέτες στα τυροκομικά προϊόντα για τυχόν συστατικά που σχετίζονται με τη γλουτένη ή να αναζητάτε αυτά που επισημαίνονται ως “χωρίς γλουτένη”. να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλή για την κατανάλωσή σας.

Τελευταία ενημέρωση: 4 Νοεμβρίου 2023, 10:05

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, Θεσσαλονίκη

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία

Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΘΡΟΥ