Γράφουν για το peptiko οι σεφ κ. Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου
Τηλέφωνα Realfood: 210-2856057
Σε κάθε τεύχος του Realfood, που κυκλοφορεί κάθε μήνα στα περίπτερα, βρίσκετε πάντα φαγητά και γλυκά πρωτότυπα, νόστιμα και παραδοσιακά χωρίς γλουτένη.
Αγαπητοί φίλοι, κατά καιρούς μου έχετε ζητήσει συνταγές για ψωμί / κέικ / μπισκότα χωρίς γλουτένη. Πειραματίστηκα, αρχικά με μια έρευνα αγοράς για να διαπιστώσω ποια είναι τα πιο εφικτά και οικονομικά προϊόντα που θα μπορούσαν να δώσουν το ζητούμενο αποτέλεσμα στις συνταγές που θα δοκίμαζα. Έκανα πολλές δοκιμές και διάβασα αρκετά για το σοβαρό αυτό θέμα, πριν αποφασίσω να σας παρουσιάσω τις πρώτες συνταγές που βγήκαν από την κουζίνα μου. Ελπίζω να σας ικανοποιήσουν και υπόσχομαι σύντομα να έχω κι άλλες συνταγές στη στήλη αυτή για εσάς!
Ροδάκινα στο φούρνο με κρούστα τριμμένα μακαρούνς
Μερίδες 4 Χρόνος προετοιμασίας 10΄ Χρόνος ψησίματος 20΄
- 12 μπισκότα μακαρούνς
- 1/4 κούπας αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
- 2 κουταλιές λικέρ Amaretto
- 4 μεγάλα ροδάκινα φρέσκα, καθαρισμένα, σε φέτες
- 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
Αλέστε στο πολυμίξερ τα μπισκότα με τ’ αμύγδαλα και τη ζάχαρη, να γίνουν τρίμματα. Ρίξτε το λικέρ και συνεχίστε 1΄ το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα. Αλείψτε με καλαμποκέλαιο ένα πυράντοχο σκεύος και τοποθετήστε μέσα τις φέτες ροδάκινο, να καλύψουν τον πάτο. Περιχύστε με το χυμό και πασπαλίστε με το μίγμα των μπισκότων. Αν θέλετε πιο έντονο άρωμα περιχύστε με 1 κουταλιά λικέρ ακόμη. Ψήστε στους 180°C 20΄ περίπου ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να μαλακώσουν τα ροδάκινα. Συνοδεύστε τα με γιαούρτι 2%.
|
|
|