Γράφουν για το peptiko οι σεφ κ. Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου
Τηλέφωνα Realfood: 210-2856057
Σε κάθε τεύχος του Realfood, που κυκλοφορεί κάθε μήνα στα περίπτερα, βρίσκετε πάντα φαγητά και γλυκά πρωτότυπα, νόστιμα και παραδοσιακά χωρίς γλουτένη.
Αγαπητοί φίλοι, κατά καιρούς μου έχετε ζητήσει συνταγές για ψωμί / κέικ / μπισκότα χωρίς γλουτένη. Πειραματίστηκα, αρχικά με μια έρευνα αγοράς για να διαπιστώσω ποια είναι τα πιο εφικτά και οικονομικά προϊόντα που θα μπορούσαν να δώσουν το ζητούμενο αποτέλεσμα στις συνταγές που θα δοκίμαζα. Έκανα πολλές δοκιμές και διάβασα αρκετά για το σοβαρό αυτό θέμα, πριν αποφασίσω να σας παρουσιάσω τις πρώτες συνταγές που βγήκαν από την κουζίνα μου. Ελπίζω να σας ικανοποιήσουν και υπόσχομαι σύντομα να έχω κι άλλες συνταγές στη στήλη αυτή για εσάς!
Εύκολο Τυρόψωμο (χωρίς γλουτένη)
Δοκιμάστε το και στις γκουρμέ εκδοχές του με λιαστή ντομάτα και ψιλοκομμένες μαύρες ελιές.
8-10 φέτες Χρόνος προετοιμασίας 20΄ Χρόνος ψησίματος 40΄
- 3 κούπες καλαμποκάλευρο (χωρίς γλουτένη)
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1 κουταλιά μαγειρική σόδα
- 1/2 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 2 αυγά
- 2 κούπες γάλα
- 1 κουταλιά ξίδι
- 1/2 κούπας μαργαρίνη
- 100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
Προαιρετικά προσθέστε: 1/2 κούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, 1/2 κούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή ελιές, 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια σοταρισμένο σε 2 κουταλιές λάδι – να μαλακώσει.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα και την παρμεζάνα. Χτυπήστε στο μίξερ τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν χυλός. Ανακατέψτε καλά τα δυο μείγματα και αδειάστε σε φόρμα για ψωμί αφού πρώτα την αλείψετε καλά με λάδι και τη στρώσετε με λαδόκολλα επίσης λαδωμένη.
Ψήστε στους 180°C, 40΄. Διατηρείται τέλεια στην κατάψυξη.
|
|
| ||||||
|