Ιδέες για καθημερινά φαγητά (εύκολες συνταγές)

2 ΛΕΠΤΑ

Ιδέες για καθημερινά φαγητά: εύκολες συνταγές για πρωινό ή μεσημεριανό φαγητό

Τυρί στη σχάρα: Αλείφουμε με βούτυρο δύο φέτες ψωμί, τοποθετούμε μια φέτα τυρί ανάμεσα και τηγανίζουμε μέχρι να φρυγανιστεί το ψωμί και να λιώσει το τυρί.

Τηγανητό ρύζι: Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια τηγανίστε το με λαχανικά κομμένα σε κύβους όπως καρότα, κρεμμύδια και μπιζέλια. Προσθέστε σάλτσα σόγιας και ομελέτα για επιπλέον γεύση.

Κοτόπουλο και λαχανικά: Ανακατέψτε στήθος κοτόπουλου και λαχανικά κομμένα σε κύβους όπως πατάτες, μπρόκολο και πιπεριές με ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Ψήνετε στο φούρνο σε λαμαρίνα.

Τοστ με αβοκάντο: Φρυγανίστε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, απλώστε από πάνω πολτοποιημένο αβοκάντο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Ζυμαρικά χρησιμοποιώντας μία κατσαρόλα: Βράζετε τα μακαρόνια σε μεγάλη κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες σε κονσέρβα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα φρέσκα μυρωδικά. Ανακατεύουμε να ενωθούν και σερβίρουμε.

Μπολ με smoothie: Βάλτε στο μπλέντερ φρούτα όπως μούρα ή μπανάνες με γιαούρτι ή γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συμπληρώστε με γκρανόλα, ξηρούς καρπούς και φρούτα για πρόσθετη υφή και γεύση.

Quesadillas: Απλώστε τριμμένο τυρί και λαχανικά κομμένα σε κύβους όπως πιπεριές και κρεμμύδια σε μια τορτίγια. Διπλώνουμε στη μέση και ψήνουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανή η τορτίγια.

Μπούτια κοτόπουλου στο φούρνο: Αλείψτε τα μπούτια κοτόπουλου με ελαιόλαδο και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Ψήνετε στο φούρνο.

Σαλάτα με ντομάτα και μοτσαρέλα: Κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και τη φρέσκια μοτσαρέλα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Σάντουιτς με αυγοσαλάτα: Ανακατέψτε ψιλοκομμένα βραστά αυγά με μαγιονέζα, μουστάρδα και σέλινο σε κύβους. Απλώνουμε στο ψωμί και σερβίρουμε.

Παρφέ παραδοσιακού Ελληνικού γιαουρτιού: Ανακατέψτε παραδοσιακό Ελληνικό γιαούρτι με φρούτα, γκρανόλα και μέλι για ένα υγιεινό και χορταστικό πρωινό ή σνακ.

Stir-Fry (τηγάνισμα με ανακάτεμα): Τηγανίστε λαχανικά κομμένα σε κύβους όπως μπρόκολο, πιπεριές και κρεμμύδια με πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο ή μοσχάρι. Επιλέξτε σάλτσα σόγιας, σκόρδο και τζίντζερ για πρόσθετη γεύση.

Ψητός σολομός: Καρυκεύστε τα φιλέτα σολομού με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και βότανα. Ψήστε στο φούρνο.

Σαλάτα τόνου: Ανακατέψτε τον κονσερβοποιημένο τόνο με μαγιονέζα, σέλινο κομμένο σε κύβους και πίκλες. Σερβίρετε σε ψωμί ή κράκερ.

Ψητά λαχανικά: Ανακατέψτε λαχανικά όπως καρότα, πατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών με ελαιόλαδο και βότανα. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τραγανά.

Τηγανίτες μπανάνας: Πολτοποιήστε τις ώριμες μπανάνες και ανακατέψτε με τα αυγά και λίγο αλεύρι. Τηγανίστε το μείγμα μέχρι να ροδίσει.

Σαλάτα Caprese: Κόβουμε τις ντομάτες και τη φρέσκια μοτσαρέλα και τα τακτοποιούμε σε ένα πιάτο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα Καίσαρα με κοτόπουλο: Ψήστε το στήθος κοτόπουλου και τα κόψτε σε φέτες. Τοποθετήστε το σε μια βάση από μαρούλι και περιχύστε με dressing Caesar. Από πάνω βάζουμε κρουτόν και ξύσμα παρμεζάνας.

Ψημένη γλυκοπατάτα: Τρυπήστε μια γλυκοπατάτα με ένα πιρούνι και ψήστε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρουμε με βούτυρο και αλάτι.

Ζυμαρικά με πέστο: Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με σάλτσα πέστο έτοιμη ή σπιτική.

Σαλάτα με φασόλια: Ανακατέψτε τα κονσερβοποιημένα φασόλια με λαχανικά κομμένα σε κύβους όπως πιπεριές και κρεμμύδια. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ομελέτα: Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και τηγανίστε τα με λαχανικά κομμένα σε κύβους όπως κρεμμύδια και μανιτάρια. Διπλώνουμε και σερβίρουμε.

Χούμους και πιάτο λαχανικών: Δοκιμάστε χούμους από κατάστημα ή σπιτικό με λαχανικά κομμένα σε φέτες όπως καρότα, αγγούρια και πιπεριές.

Τσίλι: Μαγειρέψτε κιμά με κρεμμύδια και σκόρδο. Προσθέστε κονσέρβα ντομάτα, φασόλια και σκόνη τσίλι. Σιγοβράζουμε.

Τελευταία ενημέρωση: 2 Μαΐου 2023, 23:55

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, Θεσσαλονίκη

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία

Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού