Έχει γλουτένη το καλαμπόκι;

0 ΛΕΠΤΑ

Έχει γλουτένη το καλαμπόκι;

Όχι, το καλαμπόκι είναι φυσικά χωρίς γλουτένη. Το καλαμπόκι είναι ένα δημητριακό χωρίς γλουτένη και μια ασφαλής επιλογή για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσετε ότι τα προϊόντα με βάση το καλαμπόκι και το καλαμποκάλευρο δεν έχουν επιμολυνθεί με γλουτένη κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Όταν αγοράζετε προϊόντα με βάση το καλαμπόκι, αναζητήστε ετικέτες που αναφέρουν συγκεκριμένα ότι είναι “χωρίς γλουτένη” για να μειώσετε τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης.

Τελευταία ενημέρωση: 4 Νοεμβρίου 2023, 10:06

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, Θεσσαλονίκη

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία

Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού