ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ | Δίαιτα χωρίς γλουτένη (κοιλιοκάκη) από την † Αλεξία Αλεξιάδου
Ο γαστρεντερολόγος Χρήστος Ζαβός - Θεσσαλονίκη
Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ • Ειδικός Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία
Ενδοσκοπεί ασθενείς στην Θεσσαλονίκη • Τηλ.: 2311 28 38 33 Κιν.: 697 65 96 988

Δίαιτα χωρίς γλουτένη από την † Αλεξία Αλεξιάδου


Γράφει για το peptiko η σεφ † Αλεξία Αλεξιάδου


b9_506.jpg

Τηλέφωνα Realfood: 210-2856057


ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ

  • Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει, από σιτάρι, κριθάρι, βρώμη ή σίκαλη)
  • Δημητριακά εμπορίου τύπου κορν φλέικς (εκτός κι αν αναγράφεται διαφορετικά στη συσκευασία)
  • Ζυμαρικά (εκτός κι αν αναγράφεται πως δεν περιέχουν γλουτένη)
  • Κουάκερ (δεν περιέχουν, αλλά προστίθεται στην επεξεργασία, εκτός κι αν αναγράφεται διαφορετικά στη συσκευασία)
  • Κονσέρβες (θα πρέπει πάντα να ελέγχετε την ταμπέλα στη συσκευασία)
  • Κουσκούς
  • Κύβοι για ζωμούς (διαβάστε τι αναγράφεται στη συσκευασία)
  • Λικέρ
  • Λουκάνικα (εκτός κι αν αναγράφεται πως δεν περιέχουν γλουτένη)
  • Μαγιονέζα (εκτός κι αν αναγράφεται πως δεν περιέχουν γλουτένη)
  • Μουστάρδα (εκτός κι αν αναγράφεται πως δεν περιέχουν γλουτένη)
  • Μπέικιν Πάουντερ
  • Μπισκότα εμπορίου (εκτός κι αν αναγράφεται διαφορετικά)
  • Μπίρα (εκτός κι αν αναγράφεται πως δεν περιέχει γλουτένη)
  • Νισεστές (100% άμυλο από καρδιά σιταριού)
  • Ξίδι (Προσοχή: μπορεί να περιέχει γλουτένη. Ελέγξτε εάν περιέχει βύνη)
  • Πλιγούρι
  • Σαλάτες ταμπουλέ
  • Σάλτσες εμπορίου (σε βάζο/κονσέρβα ή σε ξηρή μορφή σε φάκελο, εκτός κι αν αναγράφεται διαφορετικά)
  • Σιμιγδάλι
  • Σόγια σος (τεριγιάκι σος και σάλτσες κινέζικες, εκτός κι αν αναγράφεται πως δεν περιέχουν γλουτένη)
  • Σοκολάτα (ελέγξτε εάν περιέχει βύνη/malt)
  • Τορτίγιας ή wrappers
  • Τουρσιά (ελέγξτε το ξίδι που περιέχουν)
  • Φύλλο κρούστας/ σφολιάτα/ κανταΐφι / κουρού / τάρτες
  • Ψωμί από σιτάρι ή σίκαλη, βρώμη, κριθάρι

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιωθείτε ότι οι επιφάνειες που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τα σκεύη, οι κατσαρόλες και εν γένει όλα τα εξαρτήματα της κουζίνας σας, δεν έχουν έρθει σε επαφή με προϊόντα που περιέχουν γλουτένη. Να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Πολλές βιομηχανίες τροφίμων συχνά αλλάζουν την σύστασή των προϊόντων τους χωρίς προειδοποίηση. Εάν έχετε αμφιβολίες για κάποιο προϊόν, πριν το αγοράσετε ή το χρησιμοποιήσετε, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας για να εξακριβώσετε ότι δεν περιέχει γλουτένη.


ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Δείτε ακόμη:
Γλουτένη: Ευαισθησία, αλλεργία ή δυσανεξία;
Κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη
10+1 υγιεινές τροφές που κάνουν κακό στην υγεία
Τροφές που πιθανόν επιδεινώνουν τη σπαστική κολίτιδα / ευερέθιστο έντερο
Νόστιμες συνταγές χωρίς γλουτένη από τις κ. Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου

Δίαιτες - Διατροφή

Επικοινωνία

Στείλτε αυτή τη σελίδα με e-mail σε κάποιον γνωστό σας που μπορεί να τον ενδιαφέρει

Εκτύπωση