Εύκολο Τυρόψωμο (χωρίς γλουτένη) | Νόστιμες συνταγές χωρίς γλουτένη από τις κ. Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου
Ο γαστρεντερολόγος Χρήστος Ζαβός - Θεσσαλονίκη
Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ • Ειδικός Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία
Ενδοσκοπεί ασθενείς στην Θεσσαλονίκη • Τηλ.: 2311 28 38 33 Κιν.: 697 65 96 988

Νόστιμες συνταγές χωρίς γλουτένη από τις κ. Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου


Γράφουν για το peptiko οι σεφ κ. Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου


Τηλέφωνα Realfood: 210-2856057


b9_502.jpg

Σε κάθε τεύχος του Realfood, που κυκλοφορεί κάθε μήνα στα περίπτερα, βρίσκετε πάντα φαγητά και γλυκά πρωτότυπα, νόστιμα και παραδοσιακά χωρίς γλουτένη.

Αγαπητοί φίλοι, κατά καιρούς μου έχετε ζητήσει συνταγές για ψωμί / κέικ / μπισκότα χωρίς γλουτένη. Πειραματίστηκα, αρχικά με μια έρευνα αγοράς για να διαπιστώσω ποια είναι τα πιο εφικτά και οικονομικά προϊόντα που θα μπορούσαν να δώσουν το ζητούμενο αποτέλεσμα στις συνταγές που θα δοκίμαζα. Έκανα πολλές δοκιμές και διάβασα αρκετά για το σοβαρό αυτό θέμα, πριν αποφασίσω να σας παρουσιάσω τις πρώτες συνταγές που βγήκαν από την κουζίνα μου. Ελπίζω να σας ικανοποιήσουν και υπόσχομαι σύντομα να έχω κι άλλες συνταγές στη στήλη αυτή για εσάς!

Εύκολο Τυρόψωμο (χωρίς γλουτένη)

Δοκιμάστε το και στις γκουρμέ εκδοχές του με λιαστή ντομάτα και ψιλοκομμένες μαύρες ελιές.

8-10 φέτες
Χρόνος προετοιμασίας 20΄
Χρόνος ψησίματος 40΄

  • 3 κούπες καλαμποκάλευρο (χωρίς γλουτένη)
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 κουταλιά μαγειρική σόδα
  • 1/2 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κουταλιά ξίδι
  • 1/2 κούπας μαργαρίνη
  • 100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

Προαιρετικά προσθέστε: 1/2 κούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, 1/2 κούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή ελιές, 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια σοταρισμένο σε 2 κουταλιές λάδι - να μαλακώσει.

Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα και την παρμεζάνα. Χτυπήστε στο μίξερ τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν χυλός. Ανακατέψτε καλά τα δυο μείγματα και αδειάστε σε φόρμα για ψωμί αφού πρώτα την αλείψετε καλά με λάδι και τη στρώσετε με λαδόκολλα επίσης λαδωμένη.

Ψήστε στους 180°C, 40΄. Διατηρείται τέλεια στην κατάψυξη.


Σουφλέ με μήλα
Ροδάκινα στο φούρνο με κρούστα τριμμένα μακαρούνς
Κέικ αμυγδάλου με ασπράδια
Καζάν ντιμπί (καζάν ντιπί)

Καλαμποκόπιτα Μετσόβου

Αμυγδαλωτά (εργολάβοι, μισοφέγγαρα)

Δείτε ακόμη:
Κοιλιοκάκη
Γλουτένη: Ευαισθησία, αλλεργία ή δυσανεξία;
Δίαιτα χωρίς γλουτένη από την † Αλεξία Αλεξιάδου

Επικοινωνία

Στείλτε αυτή τη σελίδα με e-mail σε κάποιον γνωστό σας που μπορεί να τον ενδιαφέρει

Εκτύπωση