4 ελαφριές συνταγές για ευαίσθητο στομάχι – Κρύα σούπα Αβοκάντο

1 ΛΕΠΤΑ

Γράφει ο συνεργάτης του peptiko.gr σεφ κ. Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Για να επικοινωνήσετε απευθείας με τον σεφ κ. Κωνσταντίνο Παρασκευόπουλο, μπορείτε να στείλετε email στη διεύθυνση: konstantinosparas@yahoo.gr

Σημ.: Οι παρακάτω ελαφριές συνταγές μαγειρικής έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα (χρησιμοποιώντας υλικά και τροφές φιλικές για το στομάχι) από τον βραβευμένο σεφ κ. Κωνσταντίνο Παρασκευόπουλο ώστε να ενδείκνυνται για ασθενείς με ευαισθησία, δυσπεψία και χρόνιο πόνο στο στομάχι. Στην οξεία φάση του πόνου στο στομάχι, παρακαλώ επικοινωνήστε αμέσως με τον γαστρεντερολόγο σας πριν φάτε το οτιδήποτε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον πόνο στο στομάχι και τη δυσπεψία διαβάστε τα σχετικά άρθρα στο peptiko.gr.

Κρύα σούπα Αβοκάντο

Υλικά

  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ Λεμονόχορτο (λέμονγκράς ή σιτρονέλα)
  • 250 γρ. Ανθρακούχο νερό
  • 1 Λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το λεμονόχορτο και το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό έως ότου μαλακώσει καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα αβοκάντο. Τοποθετούμε σ΄ένα μπλέντερ μαζί με το λεμονόχορτο, το γιαούρτι και τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν πολτός. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε το νερό, ελέγχοντας την ρευστότητα της σούπας αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο υγρό. Τέλος ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ρίχνουμε αλάτι κατά βούληση και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.


 

Σούπα Κάστανο

Σούπα από Αγριοκαρότο ή Δαυκί (Parsnip)

Pιζότο με κοτόπουλο

Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου 2024, 22:55

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, Θεσσαλονίκη

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία

Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΘΡΟΥ