Δίαιτα χωρίς γλουτένη από την † Αλεξία Αλεξιάδου – ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

1 ΛΕΠΤΑ

Γράφει για το peptiko η σεφ † Αλεξία Αλεξιάδου

b9_506.jpg

Τηλέφωνα Realfood: 210-2856057

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

  • Αλκοόλ (εκτός από μπίρα)
  • Αποσταγμένα αλκοολούχα ποτά
  • Αναψυκτικά (ΠΡΟΣΟΧΗ: εκτός κι αν αναγράφεται στη συσκευασία πως περιέχουν γλουτένη)
  • Βανίλια άρωμα και εσάνς
  • Γάλα, αυγά, κρέμα γάλακτος
  • Γλυκόζη
  • Ελιές
  • Ζάχαρη: οποιοδήποτε είδος σε καθαρή μορφή χωρίς προσμίξεις
  • Ζελατίνη
  • Καλαμποκάλευρο, πολέντα
  • Κάστανα, αλεύρι από κάστανα
  • Καφές και τσάι
  • Κορν φλάουρ (100% άμυλο καλαμποκιού αλλά ενδέχεται να περιέχει ίχνη σίτου)
  • Κρασί
  • Κρέατα και ψαρικά φρέσκα ή κατεψυγμένα (όχι επεξεργασμένα)
  • Κρεμόριο
  • Λάδια
  • Λακτόζη
  • Λεκιθίνη
  • Μαγειρική σόδα
  • Μπαχαρικά
  • Μπέικον
  • Μυρωδικά και χόρτα
  • Ξανθακικό κόμμι (χρησιμοποιείται πολύ για να «δέσουν» τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, χωρίς γλουτένη)
  • Ξηροί καρποί, αλεύρι από ξηρούς καρπούς (ΠΡΟΣΟΧΗ: οι ψητοί επεξεργασμένοι μπορεί να περιέχουν γλουτένη)
  • Παγωτό (ΠΡΟΣΟΧΗ: εκτός κι αν αναγράφεται στη συσκευασία πως περιέχουν γλουτένη. Αποφύγετε τα συσκευασμένα ανάμεικτα παγωτά με χωνάκι/μπισκότα/κέικ κλπ.)
  • Όσπρια ξερά (φασόλια, ρεβίθια, κουκιά, φακές)
  • Πατάτες, γλυκοπατάτες, άμυλο από πατάτα
  • Πατατάκια (διαβάστε τι περιέχουν, προσοχή στα πρόσθετα)
  • Ποπ κορν
  • Ροφήματα σόγιας και είδη από σόγια
  • Ρύζι, ρυζάλευρο (ταπιόκα), άγριο ρύζι
  • Σουσάμι, σπόροι
  • Τυριά, γιαούρτι, βούτυρο και μαργαρίνη (το καθαρό αληθινό προϊόν δεν περιέχει γλουτένη αλλά με προσμίξεις ή επεξεργασμένο ενδέχεται να περιέχει. Προσοχή στα μπλε τυριά, που θα πρέπει να διαβάσετε τη συσκευασία για να δείτε εάν περιέχουν ή όχι γλουτένη)
  • Φρούτα και λαχανικά, φρέσκα, κατεψυγμένα, κομπόστες, χυμοί (ΠΡΟΣΟΧΗ: στα κατεψυγμένα φαγητά που περιέχουν λαχανικά, μπορεί να περιέχουν και γλουτένη)

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Τελευταία ενημέρωση: 22 Απριλίου 2024, 15:29

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, Θεσσαλονίκη

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία

Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού