Καζάν ντιμπί (καζάν ντιπί) | Νόστιμες συνταγές χωρίς γλουτένη από τις κ. Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου
Ο γαστρεντερολόγος Χρήστος Ζαβός - Θεσσαλονίκη
Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ • Ειδικός Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Μετεκπαιδευθείς στο Universitair Medisch Centrum Utrecht, Ολλανδία
Ενδοσκοπεί ασθενείς στην Θεσσαλονίκη • Τηλ.: 2311 28 38 33 Κιν.: 697 65 96 988

Νόστιμες συνταγές χωρίς γλουτένη από τις κ. Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου


Γράφουν για το peptiko οι σεφ κ. Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου


Τηλέφωνα Realfood: 210-2856057


b9_502.jpg

Σε κάθε τεύχος του Realfood, που κυκλοφορεί κάθε μήνα στα περίπτερα, βρίσκετε πάντα φαγητά και γλυκά πρωτότυπα, νόστιμα και παραδοσιακά χωρίς γλουτένη.

Αγαπητοί φίλοι, κατά καιρούς μου έχετε ζητήσει συνταγές για ψωμί / κέικ / μπισκότα χωρίς γλουτένη. Πειραματίστηκα, αρχικά με μια έρευνα αγοράς για να διαπιστώσω ποια είναι τα πιο εφικτά και οικονομικά προϊόντα που θα μπορούσαν να δώσουν το ζητούμενο αποτέλεσμα στις συνταγές που θα δοκίμαζα. Έκανα πολλές δοκιμές και διάβασα αρκετά για το σοβαρό αυτό θέμα, πριν αποφασίσω να σας παρουσιάσω τις πρώτες συνταγές που βγήκαν από την κουζίνα μου. Ελπίζω να σας ικανοποιήσουν και υπόσχομαι σύντομα να έχω κι άλλες συνταγές στη στήλη αυτή για εσάς!

Καζάν ντιμπί (καζάν ντιπί)


kazan-ntibi.jpg

Μερίδες 6
Χρόνος προετοιμασίας 5΄
Χρόνος μαγειρέματος 45΄- 50΄

Για την κρέμα

  • 2 λίτρα γάλα (8 κούπες)
  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ρυζάλευρο
  • 1/4 κούπας ανθόνερο

Για το κάψιμο

  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • έξτρα ανθόνερο για το σερβίρισμα

Σε 1 κούπα γάλα διαλύστε το ρυζάλευρο. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη κι ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά, να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, κατεβάστε το από τη φωτιά, ρίξτε το διαλυμένο ρυζάλευρο ανακατεύοντας ζωηρά και ξαναβάλτε το στη φωτιά. Ανακατέψτε το, ώσπου να γίνει πηχτή κρέμα. Κατεβάστε την από τη φωτιά κι ανακατεύοντας ζωηρά προσθέστε λίγο, λίγο το ανθόνερο, ώσπου να ενσωματωθεί μέσα στην κρέμα. Πασπαλίστε με τις δυο κουταλιές ζάχαρη ένα βαθουλό τηγάνι με άνοιγμα 25 εκ. κι αδειάστε μέσα την κρέμα προσεχτικά. Βάλτε το τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά για 40΄ γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, ώστε η κρέμα να καίγεται ομοιόμορφα. Η κρέμα δεν πρέπει να βράζει. Κατ’ άλλον τρόπο κάψτε στο τηγάνι ένα λεπτό στρώμα κρέμας και ρίξτε επάνω την υπόλοιπη. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και βάλτε την στο ψυγείο, να σταθεί 3-4 ώρες. Για να σερβίρετε το καζάν ντιμπί, κόψτε το σε κομμάτια, αναποδογυρίστε τα σε πιατάκια και ραντίστε τα με λίγο ανθόνερο.
Στην Πόλη έπηζαν και έκαιγαν την κρέμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, την έκοβαν σε τετράγωνα κομμάτια και τα τύλιγαν σε ρολά.


Σουφλέ με μήλα
Ροδάκινα στο φούρνο με κρούστα τριμμένα μακαρούνς
Κέικ αμυγδάλου με ασπράδια

Εύκολο Τυρόψωμο (χωρίς γλουτένη)

Καλαμποκόπιτα Μετσόβου

Αμυγδαλωτά (εργολάβοι, μισοφέγγαρα)

Δείτε ακόμη:
Κοιλιοκάκη
Γλουτένη: Ευαισθησία, αλλεργία ή δυσανεξία;
Δίαιτα χωρίς γλουτένη από την † Αλεξία Αλεξιάδου

Επικοινωνία

Στείλτε αυτή τη σελίδα με e-mail σε κάποιον γνωστό σας που μπορεί να τον ενδιαφέρει

Εκτύπωση